Hakkımızda

1994 yılında Stj. Dr. Soyhan Bağcı ve Stj. Dr. Savaş Özay tarafından kurulan, etkinliklerini esas olarak tıp fakültesi öğrencilerinin gönüllü ve özverili çalışmaları ile sürdüren Uludağ Üniversitesi’nin en köklü öğrenci topluluklarındandır. Her sene gittikçe artan üye sayısı ve etkinlikleri ile üniversitemiz bilim birliği toplulukları bünyesinde çalışmalarına devam etmektedir. Topluluğumuz geçtiğimiz 23 yıl içerisinde; 18 Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi, onlarca bilim-kariyer-iyi hekimlik günlerine, çalıştaylara ve sosyal aktivitelere ev sahipliği yapmıştır. 2015-2016 döneminden itibaren kendi içinde daha özel çalışma alanları oluşturabilmek adına sinirbilim ve kök hücre ekipleri kurmuş ve bu konular ile daha yakından ilgilenen gruplar faaliyetlerine başlamıştır. 2016-2017 döneminde tüm bunlara ek olarak topluluğumuz bünyesinde bilgi yarışmaları düzenlemeyi ve ilgi alanlarımız doğrultusunda bir bülten çıkarmayı ve bunları da UBİAT içinde bir gelenek haline getirmeyi hedefliyoruz. Diğer tıp fakültelerinde kurulmuş olan Bilimsel Araştırmalar Toplulukları(BAT) ile koordinasyon halinde çalışarak ulusal düzeyde BAT’lar olarak iletişimde kalmayı, onlarla ortak çalışmalar yapmayı devam ettiriyor ayrıca düzenledikleri çalıştaylar ve kongrelere de katılım gösteriyoruz. Bu yıl mart ayı içerisinde alt kolumuz olan Sinirbilim Topluluğu ‘Beyin Farkındalık Haftası’  düzenleyerek hem fakültemiz hem de üniversitemizde bir ilki daha gerçekleştirmek istiyor. Bu hafta boyunca değerli hocalarımız güncel konularda bir yandan bizleri aydınlatırken bir yandan anaokulu, huzurevi, lise ziyaretleri ila farklı yaş gruplarına beyin farkındalığını aşılamayı bir yandan da münazara etkinliğimiz ile kendimizi de geliştirmeyi amaçlıyoruz. UBİAT olarak temel amacımız, her geçen gün ilerleyen tıp ve bilim dünyasını yakın takipte kalarak bunlara ayak uydurabilecek hekim adayları olarak fakültemizden mezun olmaktır. Her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz bilim günleri ile merak ettiğimiz konuları anlatıp tartışarak ufkumuzu genişletmek için çabalıyoruz. Kariyer günlerimizde hocalarımızın tavsiyelerini alarak mesleki hayatlarına dair merak ettiğimiz soruları sorma imkanı buluyoruz. Çalıştaylarımızda el becerilerimizi geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Gelenek haline gelen sütur çalıştayımızın yanı sıra bu yıl entübasyon çalıştayına da başladık ve yeni konularla çeşitliliğimizi arttırmayı hedefliyoruz. Her yıl düzenlediğimiz kongremiz ile şehir dışından da alanında adını duyurmuş bir çok hocamızı ve hekim adayı arkadaşlarımızı üniversitemize davet ederek hem okulumuzu hem şehrimizi tanıtma şansı buluyoruz. Bu yılda 24-25-26 Şubat tarihlerine Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 18. Ulusal Tıp Öğrenci Tıpta Güncel Yaklaşımlar Kongresi’ni düzenledik. UBİAT olarak bundan sonraki dönemlerde de hız kesmeden, daha da artan istek ile çalışmalarımıza devam etmek ve donanımlı hekim adayları olarak meslek hayatına atılabilmeyi hedefliyoruz.

Ubiat Adına, Topluluk Başkanı

Stj. Dr. N. Gül Ada